Het grootste assortiment

Groothandelsprijzen

Volume voordeel

Veilig en snel online bestellen

Binnen 48 uur bezorgd

RECENTE BERICHTEN

Schrijven voor linkshandigen

Ben jij linkshandig? Dan herken je vast de ongemakken wel; altijd inkt aan je handen en de meeste spullen die zijn gemaakt voor rechtshandigen. Maar ook voor linkshandigen zijn er genoeg technieken en materialen om er goed mee uit de voeten te kunnen.

Wist je dat 8 tot 12% van de bevolking linkshandig is? In iedere klas zijn dit ongeveer 3 kinderen. Van deze groep is ongeveer 10% man en 6% vrouw. Vroeger werden kinderen gedwongen om met rechts te schrijven. Maar tegenwoordig weten we beter; ook linkshandigen kunnen vlot en netjes schrijven.

Vooroordelen tegen linkshandig schrijven
De vroegere kroontjespen is inmiddels vervangen door moderner schrijfmateriaal. Ondanks dat, blijven er toch vooroordelen over linkshandig schrijven. Al decennialang worden we niet meer gedwongen met rechts te schrijven wanneer we linkshandig zijn. Maar de gedachte dat schrijven voor linkshandigen eigenlijk een onmogelijke opgave is, bleef wel lang bestaan. Vooral omdat je hand een gekke hoek moet maken en er inktvegen ontstaan doordat je hand door de geschreven letters gaat.

Onze tips voor linkshandigen
Deze ongemakken doen zich inderdaad voor bij mensen die met links schrijven. Maar niet omdat ze links zijn, maar omdat ze als linkshandige moeten schrijven op een rechtshandige manier. En dat werkt niet. Tegenwoordig bestaan er pennen die speciaal ingesteld zijn op de schrijfwijze van linkshandigen. Vraag ernaar in de dichtstbijzijnde boekhandel. Wel zo makkelijk wanneer je een kaartje moet schrijven. 🙂 Ook helpt het om je pen of potlood iets hoger vast te houden, zodat je ziet van je doet.

Deel de post: