Het grootste assortiment

Groothandelsprijzen

Volume voordeel

Veilig en snel online bestellen

Binnen 48 uur bezorgd

RECENTE BERICHTEN

Poskaart, hoe het allemaal begon

Maak kennis met Erik Pos, trots eigenaar van POSkaart. Erik nam de groothandel in wenskaarten in 2003 over van zijn vader, die het op zijn beurt in 1991 oprichtte. Lees hier hoe het allemaal begon! Oprichter Piet Pos werkte als bedrijfsleider bij een groothandel in speelgoed. Piet werkte hard, maar had tegelijkertijd een verlangen naar meer, zoals een auto van de zaak en een leuk pensioen. Hij maakte kennis met een eigenaar van meerdere boekhandels die hem attent maakte op de verkoop van wenskaarten: “Dat is leuke handel!”. De eigenaar beloofde Piets eerste klant te worden. En als alles niet zou lukken, beloofde hij Piet een mooie functie binnen zijn bedrijf; en dat was het zetje wat Piet nodig had!

In mei 1991 was POSkaart een feit. Piet startte met de verkoop van allerlei soorten wenskaarten; en met succes! Al snel had hij veel, leuke klanten. Het succes bleef en na 4 jaar liet hij twee bedrijfspanden bouwen voor de opslag van zijn kaarten. In 2003 was hij klaar voor zijn welverdiende pensioen; tijd voor Erik om de zaak over te nemen.

Maar voordat Erik aan het roer kwam, maakte hij eerst kennis met hele andere vakgebieden. Na het afronden van Erik z’n VWO opleiding, startte hij bij accountantskantoor KPMG. Erik kwam er al snel achter dat dit werk niet was wat hij ambieerde. Hij studeerde verder aan de HTS. Na 1,5 jaar bleek ook in de bouwkunde zijn toekomst niet te liggen. En dit was het moment waarop zijn vader vroeg of Erik binnen het bedrijf wilde werken. En dat deed hij! De allereerste werkdag vergeet Erik nooit meer: “Ik reed met mijn busje naar de Lusthofstraat in Rotterdam om een bestelling te bezorgen. Ik was nog erg onervaren in het rijden met een busje. Toen ik in een bocht wilde parkeren, vouwde ik mijn bus zo om een paaltje.” Gelukkig maakte Erik zich er met een goede grap vanaf bij zijn vader.

Na drie jaar klanten bezoeken en verdiepen in het bedrijf was het tijd voor de overname. In 2000 namen Erik en zijn broer het stokje over van Piet Pos. Na ruim 5 jaar besloot de broer van Erik een nieuwe weg in te gaan en stond Erik alleen aan het roer. Inmiddels werkt Erik met een enthousiast team van 5 mensen. Iedere dag bezorgen zij wenskaarten door heel Nederland. En sinds een aantal jaar verkopen ze de wenskaarten ook via poskaart.nl.

Voor Erik heeft elke dag zijn eigen hoogtepunten. Toch zijn er mooie momenten die hem extra bijblijven, zoals toen Intratuin Nederland klant werd van POSkaart. “Ik juichte in mijn auto toen ik werd gebeld door de Intratuin voor een samenwerking!” Erik geniet van zijn bedrijf en zit boordevol ideeën voor de toekomst. En de samenwerking met zijn team en het contact met de klanten maakt het werk voor hem iedere dag weer een feestje!

Deel de post: